Viimein Pelaamaan!

Suomen CP-jalkapallomaajoukkueen pitkä ottelutauko päättyy toukokuun lopulla, kun rakas kilpakumppani Tanska saapuu viikonlopuksi pelaamaan Helsinkiin. Kilpakausi saa jatkoa kesäkuussa, jolloin Suomi osallistuu Barcelonassa neljän maan turnaukseen.

Juhlaottelut Helsingissä

Toukokuun 26.-28. päivien viikonloppuna tiedossa on hienoja hetkiä suomalaiselle CP-jalkapalloilulle, kun Töölön Pallokentällä pelataan tuplamaaottelut Tanskaa vastaan. Kyseiset ottelut ovat maajoukkueen ensimmäiset ottelut koronapandemian jälkeen. Tauko maaotteluista on ollut tuskastuttavan pitkä, sillä edellisen kerran joukkue on pelannut kesällä 2019 Sevillan MM-kisoissa.

Edellisistä Suomessa pelatuista maaotteluista on vierähtänyt jo 15 vuotta. Vuonna 2008 Suomi kohtasi Skotlannin Helsingissä, mutta sen jälkeen kaikki maaottelut on pelattu ulkomailla. Jatkossa aikomuksena on pelata maaotteluita aiempaa säännöllisemmin myös Suomessa.

Juhlan aihetta on muutenkin, sillä maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Johannes Siikonen pelaa ensimmäisessä Tanska-ottelussa 100. maaottelunsa. Kesäkuussa 1999 Ukrainaa vastaan alkaneen, nyt jo neljännelle vuosikymmenelle ulottuvan maajoukkueuran upean rajapyykin juhlistaminen saa hienot puitteet perinteikkäällä Töölön Pallokentällä kotiyleisön edessä.
Suomi – Tanska -maaottelut pelataan Helsingissä Töölön Pallokenttä 1:llä perjantaina 26.5. klo 19.30 ja sunnuntaina 28.5. klo 10.30 alkaen. Katsomoon on vapaa pääsy ja otteluita voi seurata myös livestriimiltä Palloliiton youtube-kanavalta.

Otteluiden välipäivänä lauantaina 27.5. Helsingissä järjestetään jatkoa viime vuonna menestyksekkäästi alkaneille lasten ja nuorten CP-jalkapallotapahtumille. Suomen maajoukkueen pelaajat osallistuvat talenttitapahtumassa valmentamiseen. Kaikki leirile osallistuvat junioripelaajat saavat myös kutsun katsomaan esikuviensa otteita viikonlopun maaotteluissa.

Suomi ja Tanska CP-jalkapallossa

Juhlaottelun vastustajaksi kutsuttu Tanska on CP-jalkapallossa Suomen läheisin kilpakumppani. Maajoukkuetason CP-jalkapalloilu on vielä toistaiseksi puuttunut muista Pohjoismaista, mutta sekä Suomi että Tanska ovat olleet pitkään aktiivisia toimijoita lajin parissa. Niinpä Suomen ja Tanskan välille on muodostunut CP-jalkapallossa monien muiden lajien Suomi-Ruotsi -vastakkainasettelua vastaava kilpailuasetelma.

Suomi ja Tanska ovat vuosien varrella kohdanneet toisensa 14 kertaa. Useimmat otteluista ovat olleet erittäin tiukkoja kamppailuja, mutta Tanska on ollut tuloksissa niskan päällä. 10 keskinäistä ottelua on päättynyt Tanskan voittoon, yksi tasapeliin ja kolme Suomen voittoon. Suomen parhaat maalintekijät näissä otteluissa ovat olleet maajoukkueen runkopelaajiin yhä kuuluvat Janne Helander sekä itse juhlakalu Johannes Siikonen. Molemmat ovat osuneet Tanskaa vastaan viidesti.

Barcelonan turnaus keskikesällä

Tanska-otteluiden jälkeen Suomi matkaa kesäkuun lopussa Barcelonaan neljän joukkueen turnaukseen. Alunperin tarkoituksena oli matkustaa Itävaltaan maaotteluviikonloppua varten, mutta Barcelonasta samalle viikolle tullut turnauskutsu ajoi suunnitelmissa edelle. Juhannuksen jälkeen 28.6.-2.7. pelattavaan Barcelonan turnaukseen osallistuu Suomen lisäksi turnausisäntä Katalonian joukkue, yksi vielä vahvistamaton maajoukkue sekä tänä vuonna viimein perustettu Ranskan CP-maajoukkue.

Turnaus on kiinnostavaa jatkoa koronatauon viimein päättävälle maaottelutauolle, sillä Suomi on pelannut aikojen saatossa useita tasaisia otteluita niin Katalonian kuin Espanjan joukkueiden kanssa. Ranskaa on odoteltu jo pitkään CP-jalkapallokartalle ja siltä odotetaan vahvaa osallistumista ja kilpailua tuleville vuosille. Neljäs osallistuva joukkue on vielä vahvistamatta, mutta joka tapauksessa Suomi pääsee turnauksessa ottamaan mittaa mielenkiintoisista joukkueista.