Uudistuva maajoukkue

Suomen CP-maajoukkue on valmistautunut vihdoin ja viimein alkavia kansainvälisiä otteluita varten kuukausittaisilla yhteisillä harjoituksilla sekä harjoitusotteluilla. Joukkueeseen on myös noussut uusia nuoria pelaajia, jotka hakevat debyyttejään kesän otteluissa.

Uusia kuvioita ottelutauon jälkeen

Viimeisimpinä vuosina CP-maajoukkue on harjoitellut säännöllisesti, mutta hieman tavallisesta harvennetulla rytmillä yhdessä. Koronapandemian jälkiseuraukset kansainvälisessä CP-jalkapalossa ovat hidastaneet ottelutoiminnan uudelleenkäynnistystä. Kesälle 2023 tiedossa on kuitenkin viimein tiedossa kiinnostavia tapahtumia, jotka antavat jälleen uutta tavoitteellisuutta ja motivaatiota toimintaan.

Syystauon jälkeen joukkue aloitti yhdessä harjoittelun helmikuussa. Pelaajat eri puolilta Suomea matkustivat Helsinkiin kahdelle eri viikonloppuleirille aloittamaan yhteiset valmistelut tulevia kilpailuja varten. Pelaajat saivat ennen ensimmäistä leiriä kotitehtäväksi tutustua päävalmentaja Samuel Siikosen valmistelemaan pakettiin, jossa esiteltiin joukkueen pelitavan periaatteet sekä leirien harjoitteet.

Helmikuun leireillä joukkue harjoitteli intensiivisesti sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisen kuvioita. Harjoittelu käynnistettiin uuden 3-1-2 -peliryhmityksen omaksumisella taktisten peliharjoitusten kautta. Pelimallin perusteiden harjoittelun jälkeen pelaajat saivat harjoituksissa aikaa ja toistoja yhteistoimintansa kehittämiseen pelin eri vaiheissa valmentajan asettamien taktisten raamien puitteissa.

Maaliskuun leirillä joukkue pelasi ensimmäisen valmistavan harjoitusottelunsa ToTe/Avauspotkun naisia vastaan. CP-maajoukkue voitti ottelun lukemin 3-1. Yhdessä pelattu ensimmäinen harjoitusottelu oli tärkeä lisä tuleviin maaotteluihin valmistautuessa. Huhtikuun leirillä maajoukkueen ohjelmassa on harjoittelun lisäksi vielä yksi harjoitusottelu ennen toukokuun Tanska-otteluita.

Sukupolvenvaihdos käynnissä

CP-maajoukkue on saanut ottelutauon aikana muutaman kaivatun nuoren vahvistuksen riveihinsä. Uusina pelaajina maajoukkuedebyyttejään hakemaan ovat nousseet helsinkiläinen 18-vuotias Qasim Fahad ja Turussa asuva 15-vuotias porilainen Touko Korkeamäki. Siipirikot-lehden aiemmissa numeroissa on ollut jo useampaan kertaan juttuja juuri 18 vuotta täyttäneestä, jo useamman vuoden maajoukkueen mukana harjoitelleesta helsinkiläisestä Janne Nykäsestä, joka myös odottaa ensimmäistä esiintymistään maajoukkueessa.

Touko Korkeamäki harjoittelee ja pelaa säännöllisesti hyvällä tasolla Turun Nappulaliigassa. Janne Nykänen on löytänyt itselleen sopivan haastavan joukkueen Kutosen FC Kontu/TDJ:stä. Qasim Fahadin viimeisin seura on Grankulla IFK, mutta tällä hetkellä uusi seura on vielä etsinnässä.

Kaikki kolme tulokasta ovat antaneet vahvoja näyttöjä talven harjoituksissa ja heidän uskotaan nousevan maajoukkueen uusiksi kantaviksi voimiksi jo lähitulevaisuudessa. Maajoukkueessa on yhä useita pitkäaikaisia kokeneita pelaajia, jotka ovat ottaneet nuoret pelaajat hyvin vastaan. Luonnollisesti tapahtuva mentorointi ja joukkueen kulttuurin siirto on tärkeää kun vastuu vähitellen siirtyy edelliseltä pelaajasukupolvelta seuraavalle.

Toukokuun kotiotteluissa Tanskaa vastaan onkin mielenkiintoista seurata, kuinka ensimmäisiä maaotteluitaan pelaavat uuden sukupolven pelaajat sekä 100. maaotteluansa pelaava Johannes Siikonen todennäköisesti viilettävät kentällä samaan aikaan. Siipirikot-lehden toimitus toivottaa kaikki lehden lukijat lämpimästi tervetulleiksi Suomi – Tanska -maaotteluihin Töölön Pallokenttä 1:lle perjantaina 26.5. klo 19.30 ja sunnuntaina 28.5. klo 10.30! •