Kohti vuotta 2023

CP-jalkapallon maailmassa toivutaan edelleen Covid-19 aikaisista rajoitteista. Toistaiseksi ei vielä olla päästy takaisin normaaliin turnausrytmiin. Joitakin kansainvälisiä turnauksia on eri puolella eurooppaa jo pelattu, mutta kokonaisvaltaisesti paluu takaisin entiseen normaaliin ei ole ollut vielä ajankohtaista. Tämä koskee myös Suomen CP-jalkapallomaajoukkueen kansainvälistä toimintaa. ”Kotimaassa olemme tottakai pystyneet harjoittelemaan säännöllisesti jo jonkin aikaa, mutta kansainvälisiä otteluita emme ole vielä päässeet pelaamaan sillä tavalla kuin olisimme halunneet”, totetaan CP-jalkapallomaajoukkueen joukkueenjohtaja Ville Sallinen. ”Halu tietysti meillä kaikilla on kova päästä pelaamaan, ja olemme aktiivisesti yrittäneet selvittää erilaisia mahdollisuuksia pelata joko täällä kotimaassa tai ulkomailla, mutta valitettavasti oikeanlaisia vastustajia  tai tapahtumia ei ole ollut tarjolla.”, Sallinen jatkaa.

Alunperin vuoden 2022 aikana oli tarkoitus pelata Suomessa ja ulkomailla maaotteluita ja mm. Itävallan kanssa käytiin pitkiä keskusteluja sopivien ajankohtien löytämiseksi. Valitettavasti Itävalta päätti kuitenkin toistaiseksi olla pelaamatta yhtään ottelua, edelleen Covid-19 vedoten. ”Meillä oli pitkään hyvää keskustelua heidän kanssaan. Harmittavasti emme saaneet tapahtumia aikaiseksi, sillä he halusivat keskittyä tämän vuoden ja seuraavan harjoittelemiseen ja joukkueen rakentamiseen.”, Sallinen kommentoi.

Vuonna 2023 pelataan jälleen Euroopanmestaruuskilpailut. Se on suomelle yksi mahdollisuus päästä takaisin kansainvälisiin peleihin, mutta päätösiä turnaukseen osallistumisesta ei ole vielä tehty. ”Todennäköisesti myös Barcelonassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut neljän maan turnaus. Tämän lisäksi kartoitetaan muita yksittäisiä maaottelutapahtumia ja pienempiä turnauksia, joihin voisimme osallistua. Tahtotila päästä mittamaan joukkueen taso kansainvälisillä kentillä on ilman muuta tavoite ensi vuodelle”, Sallinen kiteyttää joukkueen vuoden 2023 suunnitelmat. •