Samuel Siikonen palaa päävalmentajaksi

Suomen CP-jalkapallomaajoukkueen valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Vuoden 2019 alusta maajoukkueen päävalmentajana toiminut Ville Sallinen siirtyy CP-jalkapallo-organisaatiossa muihin tehtäviin ja jo aiemmin kymmenen vuoden ajan maajoukkuetta valmentanut Samuel Siikonen palaa muutaman vuoden tauon jälkeen päävalmentajaksi.

Ville Sallinen tuli maajoukkuetoimintaan alun perin Siikosen apuvalmentajaksi vuonna 2015. Valmennuksellisten asioiden lisäksi Sallisen kiinnostus on kohdistunut alusta alkaen myös CP-jalkapallon kansainväliseen järjestäytymiseen sekä lajin laajempaan kehitystyöhön Suomessa. Valmennustehtävien lisäksi hän on ollut mukana muun muassa Suomen edustajana CP-jalkapallon kansainvälisen kattojärjestö IFCPF:n kokouksissa sekä Suomessa Palloliiton ja Paralympiakomitean kanssa yhteistyössä tehdyissä hankkeissa. Sallinen aikoo pysyä vahvasti CP-jalkapallotoiminnassa mukana myös jatkossa.

“Päätös siirtyä kenttätyöstä enemmän taustalle juontuu halusta vahvistaa ja tehostaa CP-jalkapallon taustoja ja kehitysprosesseja Suomessa. Minulla on hyvä käsitys CP-jalkapallon tilasta myös organisaatioiden puolella ja haluan toimia lajin edistämiseksi laajalla kentällä. Maajoukkueen valmentajuus on ollut upea kunniatehtävä, josta luopuminen ei ollut helppo päätös. Uskon kuitenkin, että tämän järjestelyn myötä pystyn viemään voimakkaammin eteenpäin lajin elinvoimaisuuden kannalta tärkeitä taustahankkeita, kuten Palloliitto-yhteistyötä sekä nuorten CP-jalkapallotoiminnan aloittamista. Tulen myös pysymään lähellä maajoukkuetta, sillä otan jatkossa myös uusia joukkueenjohtajan tehtäviä vastuulleni. Lisäksi kunnioitan suuresti Samuelin osaamista valmentajana ja on hienoa saada hänet takaisin CP-jalkapallon pariin”, Ville Sallinen kertoo.

Samuel Siikonen on toiminut Suomen CP-maajoukkueen valmentajana aiemmin vuosina 2009-2018, joiden aikana maajoukkue pelasi kolmesti EM-kisoissa ja kerran MM-kisoissa. Siikosen edellisellä valmentajakaudella Suomi saavutti tähänastisen historiansa parhaan maailman ranking -sijoituksen ollessaan 15. vuonna 2013. Viimeisten vuosien aikana Siikonen on jatkanut pitkää valmentajauraansa PK-35:n junioripuolella.

Samuel Siikonen johtaa ensimmäiset harjoituksensa nykymaajoukkueelle syyskuussa  Helsingissä. Kyselimme Samuelilta hänen mietteitään uuden valmennuskauden alussa.

Samuel, millä ajatuksilla palaat maajoukkueen valmennustehtäviin?

”Odotan mielenkiinnolla tehtävän alkamista. Kolmen poissaolovuoteni aikana joukkueessa ja sen toiminnassa on tapahtunut muutoksia, mutta on myös paljon samoina pysyneitä puolia. Suuria muutoksia ovat ainakin viimeisen kolmen vuoden aikana tulleet uudet pelaajat ja Palloliiton kanssa alkanut yhteistyö. Toisaalta joukkueessa on myös pelaajia, jotka olivat mukana jo edellisellä valmentajakaudellani. Lisäksi joukkueen taustahenkilöt ovat pysyneet pitkälti samoina.”         

Mitkä ovat isoimmat tavoitteet ensimmäisissä harjoituksissa elokuun lopulla?

”Ensimmäisissä harjoituksissa tavoitteenani on tutustua uusiin pelaajiin ja tiedustella koko joukkueelta tunnelmia menneiltä kolmelta vuodelta. Pyrin myös esittelemään toimintamallejani siitä, miten tulen vetämään harjoituksia ja otteluita sekä yleisesti ajatuksiani valmentamisesta. Toivottavasti kaikille osallistujille jää selkeä mielikuva millainen kaveri on tullut joukkueeseen valmennushommiin.”